Ferdig sammensatt kit med Ball lock kobling og overtrykksventil med manometer. Ønsker du å gjære under trykk på f.eks FermZilla, er dette løsningen for deg! Justeringsskruen på ventilen gjør det enkelt å øke eller senke det innstilte trykket.
Delene kan enkelt demonteres for rengjøring.
Gjæring under trykk er noe som stadig blir mer populært blant hjemmebryggere, og det er derfor større etterspørsel for en pålitelig måte å justere trykket i gjæringstanken. Dette kitet er designet for denne oppgaven.
I tillegg er den til stor nytte dersom man trykkoverfører til fat, slik at man har mulighet til å stille et angitt mottrykk på fatet man overfører til, for å bevare mest mulig av kullsyren.
Bruk den gule justeringsskruen for å kontrollere trykket som kommer ut av ventilen. Med klokken er høyere trykk, og mot klokken er lavere trykk.
Anbefalt trykk er 0,6-1,0 bar (10-15psi). Høyere trykk enn dette kan ha negative konsekvenser for gjæringen, og vil føre til unødig slitasje på utstyret.
Inkludert:
1x BlowTie 2 Spunding Valve med 0-15psi manometer (kan byttes ut)
1x Duotight 8mm Ball Lock for CO2
1x Mellomstykke 8mm (5/16″)
Gjæring under trykk:
Ved å gjære under trykk reduserer du fusel og fruktestere fra gjæren. Det meste av kommersielt øl blir gjæret på denne måten.
Det anbefales å benytte en justerbar overtrykksventil slik at du har full kontroll på det endelige karboneringstrykket. Se tilbehør lengre nede på siden.
Anbefalt trykk er 0,6-1,0 bar (10-15psi). Høyere trykk enn dette kan ha negative konsekvenser for gjæringen, og vil føre til unødig slitasje på utstyret.
Karbonering og servering:
Når du gjærer under trykk vil ølet allerede være ferdig karbonert når det er ferdig med å gjære. FermZilla kan fint brukes som serveringstank, da kobler du rett fra tanken til tappekran ved hjelp av ball lock koblingene. Flyteballen gjør at ølet alltid serveres fra toppen for minst mulig bunnfall. Du kan også benytte filtreringsystem mellom FermZilla og fat, dersom du ønsker dette.
Ingen risiko for oksidering:
Helt fra starten av gjæringen vil det bygge seg opp CO2 i gjæringstanken. Dersom du gjærer under trykk vil det heller ikke være fare for å suge inn oksygen ved cold-crashing. Ball lock koblingene sørger deretter for helt lukket overføring til fat.