Hva er Brut Force?
Brut Force er et av de mest populære amylolytiske enzymene som brukes til å hjelpe til med hydrolyse av dekstriner til glukose, øke innholdet av fermenterbare karbohydrater og redusere dekstriner. Med andre ord gjærer den øl ned til mye lavere sluttvekt. Vær nøye med å la gjæringen fullføres før tapping på flaske. Siden den endelige gravitasjonen vil være mye lavere enn normalt, er det viktig å ikke tappe for tidlig for å unngå overtrykk i flaskene.
Brut Force består av Glucoamylase 400 (en form for amyloglucosidase eller AMG). Glukoamylase 400 er et enzym av næringsmiddelkvalitet som er i stand til å hydrolysere både alfa 1,6 og alfa 1,4 glukosidbindingene og frigjøre enkelt glukoseenheter.
AMG er helt trygt. Faktisk er det et viktig fordøyelsesenzym som hjelper kroppene våre med å absorbere næringsstoffer og skape energi fra noen av de vanligste plantematene vi spiser. Det bryter ned stivelsen som finnes naturlig i de fleste grønnsaker som spises. AMG brukes også i produksjonen av glukosesirup fra stivelse eller dekstriner. AMG er hentet fra en utvalgt stamme av soppen Aspergillus Niger.
For å demonstrere effektiviteten til AMG, ved å tilsette noen få dråper av enzymet til en spiseskje med tilberedt instant potetmos (som «Smash») i løpet av noen få minutter, vil potetmosen bli flytende.
AMG kan gjøres inaktiv (denaturert) ved oppvarming til 80 °C eller høyere i omtrent 10 minutter. Dette kan være en nyttig måte å begrense graden av tørrhet som oppnås. Hvis den brukes i en mesk, vil det ikke denaturere den ved å holde Brut Force ved 60 °C i en time. Brut Force kan brukes mellom pH 3,5 og pH 5,0 (det optimale er pH 4,0-4,4) og en temperatur mellom 20-65C
Hvor mye å legge til:
For øl under gjæring:
Kun små mengder Brut Force er nødvendig for produksjon av lavkarbo- eller Brut-øl. Hvis tilsatt ved starten av gjæringen, er typiske dosehastigheter mellom 0,8 ml-2 ml per 40 halvlitere øl; avhengig av ønsket dempning og sukkerspekter. Brut Force er praktisk pakket i oppmålte doser for å unngå overdosering. Ett rør er den optimale dosen for tilsetning av 40 pint (23l) brygg i gjæringsstadiet.
For all-grain Mash Beers:
Brut Force kan også legges til meskestadiet for all kornbrygging. Doseringshastigheten er normalt dobbel (1,6-5 ml) tilsatt til moset. pH-området for aktiviteten til produktet er mellom 3,0 og 5,0, med optimal ytelse ved pH 4,2. I mesken er den enzymatiske aktiviteten til Brut Force effektiv mellom 40°C og 65°C, med optimal ytelse ved 60°C. Hold mosen ved rundt 60 °C (140 °F), på slutten av meskeperioden, og tilsett to rør med Brut Force. Hold temperaturen på 60°C i ca. 15 minutter, og fortsett deretter mot oppkok. Produktet inaktiveres ved å heve temperaturen på vørteren til 80°C. Derfor vil byllen denaturere enzymet og stoppe enhver ytterligere handling, hvis noen «dekstriner» er igjen på dette tidspunktet.
Hvis du vil ha det tørreste ølet som mulig, er tilsetning av enzymet under gjæringsstadiet den foretrukne tilnærmingen. I en smakstest utført av Harris Homecraft ble 20 hjemmebryggere bedt om å vurdere to øl som var produsert ved å tilsette Brut Force under gjæringsstadiet og to på meskestadiet. 5 rapporterte at de foretrakk ølet der enzymet ble tilsatt til mosen, 11 foretrakk ølet laget med enzym tilsatt gjæringen, og 4 personer hadde ingen preferanse eller oppfattet ingen forskjell.
Oppbevaring:
Oppbevar Brut Force ved en temperatur på 3–5 °C, Dette vil opprettholde aktiviteten i minst ett år. Ved 25°C kan enzymaktiviteten forventes å opprettholdes i rundt 6 måneder. Må ikke fryses.